Kirjaudu sisälle

Navigointi:  Etusivu » Kuvagalleria » seeker

Pelit & vehkeet
Pääkaiuttimina omatekoiset Jordan JX92s -elementeillä varustetut MLTL-48:t. Etukaiuttimien kaiutinkaapeleina QED Silver Anniversary XT. Monikanavajohdotuksissa on käytössä 1.5mm paksuista peruskaiutinkaapelia. Välikaapelit ovat omatekoiset, kohtuu laadukkaasta mikrofonikaapelista. CD-soittimena hypetetty ja modattu Playstation SCPH-1001. Loppuvuodesta leikkeihin liittyi Denonin AV-viritinvahvistin, verkkovirtasuodin sekä Xindakin putkivahvistin. Vinyylifiiliksen yllättäessä kaapista löytyy käyttövälmis Vintage Dual sekä Cambridge Audion RIAA-korjain.

Kuvia: 22kpl ja kommentteja: 6kpl.
DIY: Cyburgs -needle
Rakensin ääneltään kehutun lattiakaiutinparin, joka perustuu TQWT-koteloperiaatteeseen. Kaiutinelementteinä on kolmetuumaiset Tangband W3-871S:t, jotka ovat erittäin edullisia hinnaltaan (hinta 17.09.07: á 19eur). Kotelomateriaaliksi valitsin 16mm MDF:n, jonka tukevuus riittää hyvin kaiuttimen & kotelon tuottamien äänien resonanssien vaimennukseen. Johtuen hieman kiistellystä imusuotimesta (ts. notch-filter) rakensin kaiuttimien taakse kytkimen jonka asentoa vaihtamalla pystyn ohittamaan kaikki suotimen passiiviset elektroniikkakomponentit. Kytkin osoittautui varsin hyväksi ideaksi, sillä sen avulla voi parantaa ääntä tietyntyyppisellä musiikilla. Yleensä CD:tä kuunnellessa käytän imusuodinta ja vinyyliä kuunnellessa ääni kuulostaa ehdottomasti paremmalta ilman minkäänlaista suodatusta. Äänellisesti nämä kaiuttimet pärjäävät keski- sekä korkeissa äänissä useiden satojeneurojen valmiskaiuttimille, johtuen loistavasti suunnitellusta koteloinnista. Kaiuttimet toimivat loistavasti kevyellä akustisella musiikilla, jos taasen musiikki on miksattu täyteen erilaisia ääniä niin kaiuttimien ääni muuttuu nopeastu tukkoiseksi. Matalat äänet menevät arviolta 47Hz:iin. Summa summarum: odotukset reippaasti ylittänyt kaiutinprojekti, hinta/laatusuhteeltaan ehdotonta eliittiä! Special thanks and greetings to Cyburgs @ diyAudio! :)

Kuvia: 23kpl ja kommentteja: 8kpl.
DIY: Jordan MLTL-48
Edellisen DIY kaiutinprojektin jälkeen vakuutuin laajakaistaementtien suorituskyvystä ja otin seuraavaksi projektiksi E.J. Jordanin JX92S -elementille suunnitellun MLTL-48:n (mass loaded transmission line). Kotelomateriaalina käytin jo tutuksi tullutta MDF:ää, tällä kertaa 19mm:stä. Kokoamisessa hyödynsin edellisestä projektista oppimia tekniikoita ja kasaamisen sain suoritetuksi viikonlopun aikana. Jo heti ensikuuntelulla oli havaittavissa parannusta tekemiini Cyburgs-needleihin - niinhän sen piti mennäkin. Äänellisesti resoluutio parani huomattavasti: matalat äänet soi kohtuu iskevästi, keskiäänet soi mukavan elävästi ilman värittymiä sekä korkeat äänet toistuu vaivatta. Näiden(kin) kaiuttimien parhaat puolet tulee selvimmin esille akustisessa musiikissa. Needleihin verrattuna näillä voi myös nauttia rockin kuuntelemisesta kohtuullisilla äänenvoimakkuuksilla. Matalat äänet menevät arviolta 35Hz:iin. Summa summarum: jälleen erinomaisesti onnistunut kaiutinprojekti, kokonaisuudessaan hinta/laatusuhde ei kuitenkaan ylety yhtä korkealle kuin needleissä. Special thanks to Greg Monfort for this great design!

Kuvia: 10kpl.
DIY: Videotykkin kangas
Budjettiluokan videotykki: Ask Impression 970 sekä itse tehty valkokangas -projekti. Kyseisellä tykillä on ikää jo noin 10v ja se pitää sisällään 10" pikkunäytön, josta kuva projisoidaan. Vaikka kyseessä on vanha laite, sen natiiviresoluutio on 1024x768! Laite on melkoisen kookas ja sitä voi hyvällä omallatunnolla kutsua kanuunaksi. Tarkoitus olisi modailla tykkiä hiljaisemmaksi ja toimimaan eri polttimoilla, kunhan sitä kerkeää muilta kiireiltä.

Kuvia: 10kpl ja kommentteja: 1kpl.
DIY: Esivahvistin
Pistetäänpä oma kansio tälle vaiheessa olevalle DIY projektille. Kyseessä on esivahvistin RIAA-korjaimineen. Mikäli spekseihin on uskomista, tulisi tämän esivahvisitmen olla todella laadukas (varsinkin RIAA-puolen) ja sen pitäisi päihittää tarkkuudessa nykyinen Cambridge Audion 640P -vahvistin. Työn valmistuttua pitää mittailla oskilloskoopilla ja vertailla taajusvaste -käyriä... Mutta siihen taitaa vielä vierähtää pari vuotta ennen kuin jatkan tämän projektin kanssa.

Kuvia: 11kpl ja kommentteja: 2kpl.
Huippulaadukas CD-soitin: Playstation?
Pleikkari ykkönen huippulaatuisena cd-soittimena? No pitäähän sitä kokeilla! Tarkoitus on modailla rankasti ko. soitinta ja yrittää saada kaikki mahdolliset nyanssit irti. Saa nähdä, mihinkä tämän muovikoteloisen pedon rahkeet riittävät. Nyt koe-kuuntelussa on modattu 5502, sekä perusmodauksen saanut 1002. Äänieroja ei näissä kahdessa tunnu hirveästi olevan - analyysi jatkuu myöhemmin.

Kuvia: 13kpl ja kommentteja: 9kpl.
Tandberg TR-200C (1974)
Aito norjalaisvalmisteinen Tandberg TR-200C viritinvahvistin joka sisältää suoravetoisen Garrard LP -soittimen. Ulkoisesti laite on suhteellisen hyvässä kunnossa, ottaen huomioon että ikää on yli 30 vuotta. Laite vaatisi hieman restaurointia: painonapit eivät aina meinaa jäädä pohjaan ja vinyylinpyöritys ei onnistu. Mahtaakohan mistään oikein löytyä uutta moottoria (kts. kuvat) vinyylien pyörittämiseen?

Kuvia: 42kpl ja kommentteja: 7kpl.
Taide & maisemat
Taiteellisempia kuvia aina maisemakuvista outoihin lähikuviin sekä joitain Gimpillä tuunattuja kuvia.

Kuvia: 23kpl ja kommentteja: 2kpl.
Lande
Työn ja muiden kiireiltä osalta onnistuin irroittamaan itseni lomailemaan landelle. Kuvakimaraa vuosilta 2007 ja 2008.

Kuvia: 26kpl ja kommentteja: 7kpl.
Kesäreissu 2008: Turku
Kuvia reissunpäältä.

Kuvia: 17kpl ja kommentteja: 3kpl.
Luontokuvia
Luonnosta otettuja kuvia - kuinka ollakkaan! Kamerana toimii Canon EOS 400D digijärkkäri.

Kuvia: 15kpl.
Sekalaiset
Muihin kansioihin sopimattomia kuvia. Toinen kansion osuva nimi voisi olla \"kuvatunkio\".

Kuvia: 117kpl.
Chilit
Kuvia chiliharrastuksen matkanvarrelta. Lisätietoa kasvutilanteesta ja muusta chileihin liittyvästä säädöstä löydät artikkeleista (Chilipäiväkirja 2006 & 2007).

Kuvia: 27kpl ja kommentteja: 9kpl.
Pyöräily
Tänne kansioon siis pyöräreissuilta otettuja kuvia. Elokuun (2007) alussa päivitin wanhan maastopyörän kevyeen Crescentin hybridiin.

Kuvia: 26kpl ja kommentteja: 1kpl.
Tietotekniikka
Kuvia niin normi pc:stä kuin eksoottisimmistakin tietokoneista, oheislaitteista ja komponenteista.

Kuvia: 8kpl.
Poppikset (archive)
Tänne löytää tiensä kuvat vanhoista laitteistoista. Ex-laitteina on käyneet mm. seuraavat laitteet: Tannoy DC1, QED Silver Anniversary Bi-Wire, Cambridge Audio 640A V1 & V2, Cambridge Audio 640C V2.

Kuvia: 16kpl.
Voima -aiheisia kuvia
Aiheeseen liittyviä kuvia voi lähettää osoitteeseen voimaa@voima.org jonka jälkeen lisään ne tänne kansioon! :)

Kuvia: 23kpl.